Здоров’я



Здоров’я
 
У чому користь і шкода споживання солі?

З точки зору фізіології сіль необхідна всім людям, в тому числі і немовлятам.
Сіль служить джерелом утворення хлоридної кислоти в шлунковому соці, входить до складу жовчі і крові, а, крім того, допомагає підтримувати нормальний рівень електролітів всередині клітини і в її оточенні. Якщо повністю виключити зі свого раціону сіль, то погіршиться робота травної системи, кроєм того, недолік солі погано позначиться на роботі м’язової системи.
Не слід забувати і про те, що в солі міститься досить велика кількість хлору .
По суті справи, сіль — це практично єдине і незамінне джерело хлору для організму, так як у всіх інших продуктах харчування хлор міститься в дуже маленькій кількості.
Для нормального функціонування організму необхідно також надходження в організм натрію .
Цей мікроелемент ми також отримуємо з сіллю.
Для насичення натрієм організму, необхідно з’їдати трохи менше чайної ложки солі в день.
При цьому мається на увазі чиста речовина. Необхідно враховувати і все солевмісні продукти харчування, які ви  вживаєте протягом дня.
 Існують різні види солі , які позитивно впливають на тих чи інших людей.

Сучасні виробники враховують побажання вчених і з’явилися наступні види солі:
1. Йодована харчова сіль , ця сіль містить такий елемент, як йод.
Ця сіль служить профілактичним засобом для захворювань щитовидної залози.
Вживання йодованої солі рекомендовано вагітним жінкам, людям, що страждають порушеннями в роботі нервової системи, а також літнім людям.
2. Профілактична харчова сіль .
У цій солі знижений вміст натрію і достатня кількість калію і магнію.
Ця сіль корисна людям, що страждають на подагру, хворобами серця, нирок, гіпертонікам, а також рекомендована для вживання тим, хто сидить на дієті.
3. П рофілактіческая йодована сіль суміщає в собі властивості перших двох.
4. Особливу цінність має кам’яна сіль.

Отож, стає зрозумілим, що сіль - наш друг.

Але як бути з виразом «сіль – біла смерть»?
 Прислухатись і до нього. Адже надлишкове вживання солі збільшує ризик серцево-судинних захворювань, провокує підвищення артеріального тиску, захворювання нирок, порушення кальцію у організмі, виникнення остеопорозу, відкладання солей, може стати причиною захворювання очей. Отже, все корисно тільки у розумній достатності. У даному випадку розумною кількість споживання солі є п’ять грамів на день.

Вже багато років учені і прості люди обговорюють питання користі чи шкоди від вживання солі. З одного боку, за відсутності солі в організмі існує ризик отримати інфаркт із-за звуження і спазмів судин, а із-за згущення крові можуть утворитися тромби:


Сіль корисна гіпотонікам, які страждають пониженим тиском. 
Але для гіпертоніків сіль небезпечна. 


Також при надмірному вживанні солі існує ризик захворювання нирок, сечового міхура, серця, судин.
Отже, можна зробити висновок, що в розумних межах сіль є і необхідною, і корисною. Адже вона є складною хімічною сполукою хлориду натрію, магнію, кальцію, фосфору і калію. Для підтримки кислотно-лужного балансу нашому організму потрібен натрій, оскільки без нього підшлункова залоза не здатна виробляти травні соки:


У чому користь і шкода надмірного вживання цукру?
Такого ж принципу слід дотримуватися і при вживанні цукру. Людина, яка вживає велику кількість цукру, піддає себе ризику придбати такі захворювання, як карієс, ожиріння, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, атеросклероз, і, як наслідок, заробити інсульт або інфаркт:

Вживання цукру у великих кількостях руйнує зубну емаль. Крім того, його надлишок може негативно позначитися на вашій фігурі і привести до ожиріння. Але найнеприємніше в тому, що цукор володіє здатністю вбивати корисні бактерії в організмі і вітаміни:

І без цукру людина обійтися теж не може. 



Адже завдяки цукру в організмі виробляється гормон щастя і в результаті покращується настрій, так цукор додає людині енергію. Користь помірного вживання цукру в тому, що він активує кровообіг у головному і спинному мозку. Крім того, цукор зменшує небезпеку поразки бляшками кровоносних судин і запобігає тромбозам.


 Дієтологи всього світу вже давним-давно визнали цукор ворогом людства номер один (не рахуючи пальмового масла звичайно ж). Багато людей буквально не можуть уявити своє життя без цукру і продуктів з його високим змістом. Давайте ж дізнаємося, що станеться з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від споживання цукру.

 1. Ваша шкіра буде виглядати краще 



Зв'язок між акне і споживанням цукру вже давно обговорюється в інтернеті і останні дослідження довели, що вона дійсно є.
Клінічні дослідження показали, що споживання продуктів з високим глікемічним індексом , в тому числі: газованих напоїв, тортів, шоколаду і т.д., мають прямий вплив на появу вугрового висипу і ступінь її тяжкості .
Це відбувається через те, що такі продукти дуже швидко підвищують рівень цукру в рови, викликаючи коливання гормонів, включаючи інсулін, що провокує виділення шкірного сала, що в свою чергу призводить до появи різного роду шкірних проблем.

2. Ви станете виглядати молодше .


Під час досліджень вчені Лейденського університету виявили, що люди у віці від 50 до 70 років, які мали високий рівень глюкози в крові виглядали старшими, ніж люди з більш низьким рівнем цукру Кожні 180 грамів глюкози на літр крові змушували учасників експерименту виглядати на 5 ле т старше "Колаген в нашій шкірі надає їй міцність і еластичність. Якщо постійно їсти їжу з високим вмістом цукру, то колаген та еластин стають більш жорсткими, що призводить до появи зморшок ", - сказала Росс Перрі, лікар-косметолог лондонської клініки Cosmedics 

3. Ви будете краще спати  


Дослідження, проведені на самому початку 2016 року довели зв'язок між споживаними продуктами і сном. Під час досліджень було виявлено, що цукор і насичені жири зменшують якість і час глибокого сну, що змушує нас відчувати себе не виспавшись втомленими. 

4. Ваше серце стане щасливішим 


В три рази щасливішими згідно з даними досліджень лікаря-кардіолога Джеймса Ді Ніколантоніо з Saint Luke's Mid America Heart Institute. Спостерігаючи за впливом цукру на ризик появи кардіометаболічного захворювань, він виявив, що цукор може викликати високий кров'яний тиск і гіпертонію, точно також як і натрій (сіль). Люди отримують більше 25% калорій з цукрів мають майже втричі підвищений ризик виникнення серцево-судинних захворювань .

5. Ваш настрій покращиться 


Крім того, що у вас з'являється ненависть до себе після поїдання чогось солодкого, існують і інші причини Дослідження впливу продуктів з високим вмістом цукру на настрій жінок в період менопаузи поста показали , що такі продукти є фактором ризику розвитку депресії Це відбувається тому, що цукор дуже швидко всмоктується в кров, що може робити вас примхливим і дратівливим 

6. Ваш мозок стане працювати краще  


 Дослідження проведені вченими Каліфорнійського університету показали, що введення великої кількості глюкози в кров тварин викликало у них порушення функцій мозку і погіршення пам'яті. Це означає, що урізання споживання цукру, змусить вас думати швидше і поліпшить пам'ять Також дослідження тих же вчених показали, що негативний ефект надається високим вмістом цукру на мозок можна знизити шляхом споживання Омега-3 жирних кислот .

7. І в кінці кінців, ви почнете втрачати вагу  


Жир - не найбільший ворог у втраті ваги, насправді це цукор Сучасна людина навпаки страждає від недоотримання необхідних йому жирів і перенасичення організму вуглеводами, в тому числі цукрами Дуже легко перевищити денну норму споживання цукру (30 гр) просто випивши баночку коли, в одній якій міститься близько 39 грамів цукру


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія створення рафінаду.

15 цікавих фактів про сіль

Цікаві факти про цукор